Monday, September 11, 2006

Mobilen=kamera, mp3, dator, filmkamera, röstinspelare

Igår skrev aftonbladet igen om detta fenomen om att filma våldshandlingar och lägga ut på nätet.
Jag tror inte att det är så vanligt som de får det att framstå som.
Därmed inte sagt att det är ett otyg.

Men att filma och lägga ut filmer när man slår och förendrar någon är ju inte det vanligaste, det vanligaste är ju att filma sig själv eller sina kompisar när man utsätter sig själv för livsfara(jackass-trenden).
Det är väl ett mycket större problem tycker jag.

För att inte tala om alla stackars tjejjer som blir övertalade att vara med på lite oskyldiga nakenbilder som deras kära pojkvänner tar.
Sen tar förhållandet slut och bilderna hamnar på snyggast.se eller hetast.se, som för övrigt är en MYCKET värre sida än snyggast.
Men jag brukar aldrig prata om hetas.se när jag är ute och snackar, för då kanske en del i publiken går hem och loggar in där. Och det vill jag inte ligga bakom.

Men hur ska man då ställa sig till mobiler i skolan, eftersom mobilen nu inte bara är en telefon utan en mp3spelare, kamera, filmkamera, dator.
Att förbjuda mobiler i skolmiljö är ju inte s lätt längre.
Men jag tycker att man på någto sätt ska begränsa möjligheteran att fritt använda den.

Pratade häromdagen med en tjej som inte längre kunde gå till gymnastiken i skolan, för att de andra tjejjerna fotade henne i omklädningsrummet och la upp bilderna antingen på snyggast eller på PA.
Så hon går inte dit och får därmed ett IG pga hennes klasskamrater.
Lärarna förstod inte hennes problematik och kom med en vanlig vuxen kommentar när det gäller sånna saker: "Men va inte på de sidorna då"
En fullständigt idiotisk kommentar som visar att de inte har en aning om var problemet ligger. Det är ju skit samma om HON inte är på de sidorna. Vad hon vet är ju att det är en massa andra i hennes skola som är inne på sidorna och får se när hon byter om innan gymnastiken.

En sjuk sak, förresten, med snyggast.se är att man inte kan anmäla bilderna.
En annan sak jag undrar är oxå om lunar håller på att tappa greppet om sin publik?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej!
(ar utomlands har inte tillgang till svenskt tangentbord sa du vet..) Jag haller pa att arbeta med mobbning i Chile just nu dar amnet ar ganska nytt men nagot som okar mer och mer. Din blogg ar verkligen jatteintressant och har vackt mycket tankar. Speciellt det har med att larare borde ta mer ansvar nar det galler mobbning i skolan fast dem i verkligheten inte gor det och sager sadana dumma kommentarer som den har lararen du skrev om. Trots allt ar det faktiskt dem som ar runt omkring eleverna hela dagarna och skulle kunna utgora ett viktigt vuxenstod for ungdomarna. Sjalvklart innebar inte det en inskrankning av foraldrarnas ansvar men faktum ar att manga foraldrar jobbar mycket, kommer hem sent och lagger inte markte till vad som hander i barnens liv. Darfor borde alla lararna atminstonde ta ansvar for att medela foraldrarna om de ser nagot misstanksamt i skolan. Och detta galler bade for mobbare och de som blir utsatta for mobbning.
Tack for en bra blogg!!
/N

March 21, 2007  

Post a Comment

<< Home